Medier som synes noget, uden rigtig at synes noget

Der er noget lettere akavet over de fleste traditionelle mediers tilstedeværelse på sociale medier. Medier som ikke i øvrigt har en stemme - udover når chefredaktøren kommer til tasterne ved særlige lejligheder - synes pludselig noget. Og det virker ikke sindssygt gennemtænkt hvad der kommer ud, når det pludselig sker.

Det fik mig i går til at tweete noget om brands der tillægger sig humor, for at drive trafik. Men det handler om noget meget mere generelt: Brands med holdninger.

Skærmbillede 2014-10-18 kl. 15.29.39.png

Fred være med at Politiken synes at gåture er geniale. Jeg kan også godt lide gåture - og det er helt sikkert ufarligt at melde ud. Men “geniale”? Og synes Politiken, der udkommer med så meget indhold der emmer af indsigt, ikke noget mere begavet om gåture, end at de er geniale?

Præmissen for succes

Når Politiken overhovedet laver sådan en holdningsbaseret opdatering, er det selvfølgelig med fuldt overlæg. Velvidende at like-knappen eksponerer dit klik i dine venners Facebookfeeds, er det i høj grad en identitetsknap. Og hvis du skal trykke på identitetsknappen, skal det være helt klart hvad du identificerer dig med. “Gåture er geniale” er rimelig klart.

Og skal Politiken have mange med på legen, skal barrieren også være ret lav, tænker man tilsyneladende. Gåture kan de fleste være med på.

Således bliver Politiken eksponeret i en masse feeds og får givetvis en masse klik ind på sitet, hvor man så bliver bombarderet med reklamer - der får hjulene til at køre rundt.

Så det virker jo.

Medier som synes noget, uden rigtig at synes noget

Dét jeg reagerer på, når jeg siger jeg synes det er akavet, er at man åbner døren på klem til at bruge sociale medier som de fungerer bedst: socialt. Men man fortæller ikke rigtig noget om sig selv - og man går slet ikke i dialog. Det er i bedste fald ikke særlig ambitiøst. I værste fald, er det en forfejlet og uklog brug af platformene.

Jeg ville hellere end gerne interagere med Politiken på Facebook, hvis de ville snakke. Vi kunne snakke om kultur, medier og alt muligt andet som vi tydeligvis har som fælles interesser. I kunne fortælle os lidt mere om jer selv, måske endda involvere os lidt i projektet.

Er tiden ikke moden til at komme videre fra den overfladiske like-optimering - i retning mod at have rigtige mennesker med rigtige følelser og holdninger bag tasterne, når i bevæger jer rundt på sociale medier? Lad os bare kalde dem for værter. Tænk dem et sted mellem studieværter og værten ved et godt, privat middagsselskab.

Medier, gi’ os lidt mere af jer selv. I kunne uden tvivl få en hel del mere ud af mig. Også klik.

Kommentarer -> Twitter: @jonasdelfs

 
6
Kudos
 
6
Kudos

Now read this

Musikforelsket: Hvem bestemmer hvad du forelsker dig i?

Det gør du, selvfølgelig. Eller, det er der i hvert fald ikke andre der gør. Men der er en hel masse der der gerne vil blande sig i, hvilken musik du bliver præsenteret for. Og dermed hvad du potentielt forelsker dig i. Men lad mig lige... Continue →